Joulupuuhia

Tinttidinttidii eilen meni tokat pikkujoulut jo tälle talvelle! Harmonikkakerhon pikkujoulut vietettiin Koriston aitoilla ja tekaisin sinne pikkaisen sapuskaa, mm herkkuani waldorfinsalaattia ja kinuskikarpalojäädykettä. Ohessa herkkujen ohjeet myöhempänä :) Kinkunkin paistoin ja lisäksi kumosin tarjolle rosollia, joulukaloja ja vaikka mitä! Luin äsken ystäväni blogia ja hän ei tänä jouluna saa jouluherkkuja, harmittaa oikein hänen puolestaan kun täällä ollaan ekat jo mässytelty hyvällä ruokahalulla... Me meinattiin viettää kotijoulu ihkaensimmäistä kertaa ja laittaa oma talo joulukuntoon kuusineen ja joulupöytineen, oikein jännittää mitähän siitä meinaa tulla! Ajattelin laittaa kaiken alusta-asti itse, suutarinlohia unohtamatta. Niistä täytyy vielä kysellä äitiltä että miten ne onnistuisivat yhtä hyvin kuin hänen tekemänsä. Tai sitten viedä silakat ja purkit äitille ja toivoa että ne taikoontuisivat täyteen itsestään! Silakatkin saan firman yhdeltä yhteistyökumppanifirman ihanalta mieheltä kaunista kiitosta vastaan. Kivaa olla töissä kalapaikassa! Ai niin jos muuten joku tarvii joulukaloja niin soitelkaa  ja viesteilkää, ollaan vielä ensi viikolla arkena auki ma-pe 8-15. Torstaina ajattelin livahtaa töistä tuntia aikaisemmin hakemaan onnittelut valmistumisesta VPK-talolta, sillä KYLLÄ, SE on totta! Minä valmistun vihdoinkin ihan oikeaksi iktyonomiksi! En ole enää ikuisuusopiskelija! Katsoin tänään Winhaan ja siellä on kaikki suoritukset ja tutkintotodistushakemus on hyväksytysti jätetty pitkän uusavuttomuuden ja saamattomuuden jälkeen opintotoimistoon. Halleluja sähköpostille. Henkan faija vielä lupasi tarjota illallisen silloin Pinellassa, hiukan tekisi mieli mennä. Mutta nyt ne ihanat jouluherkkureseptit:

***
Waldorfin salaatti Ellan tapaan
***
1osa vihreää omenaa raasteena
2 osaa sellerisalaattisäilykettä suikaleena
0,1 osaa majoneesia
0,1 osaa turkkilaista jogourttia
sopivasti hasselpähkinärouhetta
pikkaisen suolaa
rouhittua mustapippuria
***
Valuta sellerisalaatista nesteet pois, raasta omena ja sekoita kaikki ainekset yhteen.
***
Esimerkki suhteista: 0,5kg omenaa, 1 kg sellerisäilykettä, noin desi majoa ja turkkilaista jogourttia, pari ruokalusikkaa hasselpähkinää, puoli teelusikkaa mustapippuria ja ripaus suolaa. Ei niin nuukaa miten paljon kutakin raaka-ainetta on, mutta koostumuksen pitäisi olla italiansalaattimainen. :)
***
Kinuski-karpalo parfait / jäädyke
***
2 kananmunaa
2dl sokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
karpaloita reilu desi + toinen desi koristeluun
2 dl kinuskikastiketta
***
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi, toisessa kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä sitten vaahdot ja karpalot. Jäädytä yön yli pakastimessa kuivakakkuvuoassa. Kumoa tarjolle, kaada päälle kinuskikastike ja loput karpalot. Nam nam!
***

Nämä eivät voi epäonnistua!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit