Syyshommia

Kesän mentyä on taas näköjään aika alkaa tekemään syysjutskuja. Omakotitalossa alkaa tulla paniikki muutaman puuttuvan ikkunan kanssa, mutta kuin taikavoiman ansiosta, en ole laittanut tikkua ristiin vaikka tiedän että olisi ne puuttuvat pokat saatava maalattua ennen syyssateita. Ja piha pitää pistää nukkumaan kun lehdet tippuu. Tomaatit tosin ei ole osoittaneet vielä liiemmin kypsymisen merkkejä, joten ei kai sillä kiire ole.
Viime viikonloppuna me käytiin Lahdessa kaverin mökillä rapuloimassa. Ihania kotimaisia täpliksiä ja sopivasti viiniä, kiva ilta oli. Seuraavana päivänä kävin siellä sienessä mökin vieressä ja löysimmekin ämpärin täyteen herkkuja: lampaankääpää, karvalaukkuja, limanuljaskoita, kantarelleja ja kangasrouskuja. Unohdin ne sinne kun lähdimme. Matkalla takas kävimme Kärkkäisillä, josta matkaan jäi pojalle syystossut, kivat karvavuorelliset. Kärkkäisen Scanburger oli niiiin iso pettymys! Ranskalaiset oli ok, jopa ihan maukkaita, mutta burgeri, no, se oli mauton. Ja Henkankin isompi burgeri oli ihan yhtä mauton. :( Ei ollut kiva.
Työviikko lähti vauhdikkaasti käyntiin, sain eilen tietää että lauantaina meille tulee yritysvieraita Venäjältä, ja nyt olenkin suunnitellut ja varannut bisneslounasta ihanaan Pinellaan, joka on ehdottomasti yksi suosikkiraflojani Turussa. Jokiranta ja tuomiokirkko vieressä, kelpaa näyttää vieraille sitä miljöötä! Sieltä meinaan tulee tosi arvovaltainen delegaatio, ei taida riittää jos sanon että ovat ihan henkilöinäkin miljonäärejä saatika heidän omistamansa satojen miljardien  yritykset :) Mitäköhän pistäisi päälle? Varmaan jotain asiallista mutta mulla ei oo mitään blingblingmerkkivaatteita! Kelpaakohan niille jos pistän jonku kirpparilta löytämäni kotelokaavun? apuva...
Tänään ajattelin mennä sienestämään jonnekin Turun lähistölle. En oikein tiedä hyviä paikkoja, ja kaikki missä olen ennen käynyt on aika kaukana ja niihin pitäisi autolla ajaa ainakin puolituntia. Katsotaan mitä keksin! :)
Dorkin uusi kaveri, Hertta

Doris ja Tasu

Peuran sisäfilettä tarjoiltuna Vaakahuoneella

Huskon messutiski Turun messuilta

Sonjan tekemä herkkukakku. Valkosuklaa-vadelma.

Kommentit

Suositut tekstit