Illalliset nyyttärihenkeen

Onnea on olla hyviä ystäviä, joiden kanssa voi silloin tällöin viettää iltaa ja syödä hyvää ruokaa. Eilen meinasi napa ratketa kaikesta herkusta, oli jopa tuskallista käydä nukkumaan illalla kun massu pullotti tyytyväisyyttään. Lainatakseni yhden merikapteenikaverini sanoja, aina ei nälkäisenä muista kuinka kamalaa kylläisenä on. Kaikki mahtavat kamulit olivat tehneet ruokaa, ja minä Henkan kanssa pääruokaa kun meillä illastettiin. Saunan kautta pöytään, hirveän nälän siivittämänä ja illan onnistuminen oli taattu. Illan menuna toimi yllätyksellinen cross-kitchen:
***
Jättikatkaravun pyrstöjä lempeän tulisesti
Paahtoleipää
Etanoita valkosipulivoissa
Valkohäntäkauriin paahtopaistia
***
Valkohäntäkauriin  kermaista pataa, sieniä
Valkohäntäkauriin pippuripihvejä ulko- ja sisäfileestä
Bataatti-perunamuussia
Höyrytettyjä kasviksia
***
Omenarahkapiirakkaa
Tiramisua
Kahvia

*** 
Mielenkiintoinen menu, jossa nyyttäriperiaatteen mukaisesti jokainen teki jotain ja lopputulos oli loistava! Sääli etten ottanut kuvia, ja kaikki tuli tuhottua joten enää ei voi mitään. Valmistin riistaa kolmella tavalla: paahtopaistina, pippuripihveinä ja patana, kukin lihapala sille sopivalla tavalla kypsennettynä, nam.
Padasta tuli erityisen onnistunut: suolasin ja pippuroin paloja yön yli, käristin pinnat kiinni kuumassa ja laitoin sipulin ja sienten kanssa liemeen muhimaan n. +90*C päiväksi. Suurustin ja heitin kuohukermat joukkoon, jonka jälkeen sai vielä vetäytyä reilun tunnin uunissa. Tuli nannaa.

Tänään ohjelmassa on Raision Harmonikkakerhon tangokonsertti Martinsalissa, pitää mennä laittautumaan :) Tsau! 

Kommentit

Suositut tekstit