Kevät projektina... uusi KATTO!

Vanha, 50-luvun tiilikatto pitäisi uusia. Tiilen alla on huopa, huovan alla mahdollisia yllätyksiä. Hinta arviot työstä vaihtelevat 18.000-25.000€ välillä. Mitä päätämme tehdä? Katto pitäisi uusia joka tapauksessa. Punnitsemme kaikki vaihtoehdot ja päädymme uusimaan katon itse. Kattofirman ilmaisessa arvioinnissa meille näytetään pelottavia kuvia vesivaurioiden mahdollisista riskeistä joten jotain pitää tehdä ennenkuin menee vesi läpi. Osa tiilten alla olevista puurimoista on jo lahonnut ja mahdollisia vaurioita voi olla rakenteissa asti... huu... mitä silti päätämme tehdä? Uusia katon itse hartiapankilla :) Materiaalikustannukset ovat noin 4500€ kaikkinensa, joten jos ylläreitä ei tule niin säästämme kattofirman antamaan hintaan nähden 14.000-20.500€ eikä lainaa tarvitse ottaa. Vapaa-aikaa vaan ei katolta jää, joten siihen pitää illat ja viikonloput vain uhrata.

Projekti lähti käyntiin pitkäperjantaina 18.4. ja rakensimme pukit ja liuskan työn helpottamista varten. Lauantaina otimme tiilet alas toiselta puolelta, sunnuntaina rimat ja pääsiäismaanantaina vanhat huovat. Eli puolikkaan katon purkamiseen [120neliötä] aikaa kului kolme päivää. Alla olevat rakenteet saadaan säilytettyä, vain muutama lauta ja räystäspaneeli pitää uusia, niistä ei huomattavia lisäkustannuksia tule.
Projekti jatkuu tänään otsalautojen maalaamisella ja vanhojen lautojen poistamisella. Hyvin lähti käyntiin! Uusi rakenne myötäilee vanhaa, laitetaan vain tuulensuojalevyt ja nykyaikainen aluskatemateriaali korvaamaan huopa. Uudet tiilet tulevat sitten nostettuna kun on sen aika.
Pukit ja liukumäki tiilille

Tiilet pois, alta paljastuu rimat ja vanha huopa

Puhdas katto, jonka päälle voi rakentaa taas uutta

Vanhat huovat, muutama lauta vaihtoon

Tiilet siististi pinoon

Hartiat kipeinä parin päivän työstä. Toisella harjaa puolella on vielä sama duuni edessä. 

Kommentit

Suositut tekstit