Sinappisilakei


Tulipa tehtyä viikolla sinappisilakkaa äidin lähettämistä nuottakaloista. Niistä tuli loistavia kaikessa yksinkertaisuudessaan! Hän oli valmiiksi suolannut kalat kokonaisina tiiviisti ämpäriin odottamaan mitä niille keksin ja tavallisen suutarinlohen sijaan tällä kertaa päätinkin kokeilla sinappisilakoita! Tein ne suurinpiirtein näin:

Sinappisilakat
  • reilu kilo suolatuista silakoista ruodottomaksi vedeltyjä fileitä
Silakat olivat täyssuolassa vajaan viikon, varmasti kaksikin päivää riittäisi. Huuhtelin fileistä juoksevalla vedellä liiat suolat pois. Taisin hetken liottaakin kylmässä vedessä.
  • 3dl etikkaa ja 6 dl vettä (1 osa etikkaa (10% etikkahappo) ja 2 osaa vettä)
Marinoin fileitä etikkavedessä ensin muutamia tunteja, mutta se ei tuntunut riittävän, joten annoin niiden olla nesteessä yön yli jääkaapissa. Optimiaika olisi varmasti ollut 4-6 h.

Sinappisoossi:
  • 2dl sinappia (meiran sinappi on halpaa ja hyvää tähän tarkoitukseen)
  • 0,5dl sokeria
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1rkl rouhittua mustapippuria
  • 1rkl kuivattua tilliä
  • 3dl öljyä
Sekoitin kaiken muun ensin hyvin yhteen paitsi öljyn, sen lisäsin ohuena nauhana hyvin sekoittaen kokoajan, ettei seos leikkaisi kiinni. Ei leikannut. Maku oli hyvä.
Ai niin. Toki lisäsin myös silakkafileet valuttamisen jälkeen mukaan soossiin ja pakkasin valmiin tuotteen muovikeppoihin odottamaan nauttimista!

Maku oli ihan ok, mutta aika etikkainen samana iltana. Seuraavana päivänä silakat oli loistavia!

Rohkeesti vaan kokeilemaan, ei voi epäonnistua!

Kommentit

  1. Kivoja juttuja :) Mä lähden tänään maalle yhdeksi yöksi. Hauskaa pääsiäistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit