Lasi viiniä ilta-auringossa

Nyt kun samppanjatorstai on jo vakiinnuttanut paikkansa viikkokalenterissani, on ollut kaikki muut viikonpäivät aikaa maistella muita makuja ja viinejä. Mikäpä olisi ihanampaa kuin lasillinen hyvää juomaa (oli se sitten mitä tahansa mikä itselle maistuu), kylmiä mansikoita ja Airiston ilta sekä hyvä seura. Saimme vieraita tässä viikolla kun työkaverimme piipahi uuden veneensä kanssa rantaamme iltayöstä; grillailimme, saunoimme ja nautimme rauhallisesta illasta kalliolla. Edes ranteeseeni ilmestynyt jännetuppitulehdus ei iltaa pystynyt pilaamaan!
Tänäänkin nautimme tuplavieraista asiakkaiden tullessa Ukkopekalla ensin ja sitten vielä päälle hääkeikka m/s Airistolla tänne saarelle. Pahaksi onneksi Airiston vessalle kävi joku käsittämätön onnettomuus ja asiakkaat joutuivat käyttämään saaren puuceetä, joka on aivan hirveä. Onni onnettomuudessa, että olin näyttänyt vessalle painepesuria viikkoa ennen ja laventelipuskakin oli saanut sieltä uuden kodin, joten hävettävää oli puolet vähemmän kuin viikko sitten olisi ollut. Kaikki lähtivät kotimatkalle hymyssäsuin serkkuni haitarin soidessa kannella! Nyt istunkin saunan eteisessä auringon laskiessa Ruissalon taa valkkarilasillisen saattelemana. Vielä edessä on siis lämmittelyä löylyissä ja yöuinti lämpimässä, +24 asteisessa vedessä! ja tietysti nukkumaan viileiden vällyjen väliin.

Ai niin! Koska päätyönäni on tänäkesänä ihanien savutuotteiden valmistusta, päätin kokeilla myös grillattavan kasslerin onnistumista savustusuunissa; lihasta tuli maukasta, tosin savustusaikaa voisi vähän pidentää lihan mureuttamiseksi.

***

Savuporsaan grillipiffit

Sian niskaa
Pippuriseosta (Santamaria tai sallisen pippuriseos)
Suolaa
BBQ-kastikettaMausta niskapala reippaalla suolalla ja runsaalla pippuroinnilla ympäriinsä. Leikkaa niskasta paksuja (vähintään 2cm) pihvejä. Savusta pihvejä savustusuunissa +80*C noin tunti, jonka jälkeen valele/marinoi pihvit bbq-soossilla. Lopuksi grillaa pihvit juuri ennen tarjoamista kypsiksi hyvällä hiilloksella.

Kannattaa kokeilla!


***

Kommentit

Suositut tekstit