Nauris ja muita lintuja

Hei taasen! Nyt on ollut kesäkuun loppu ja heinäkuun alku täynnä vilskettä ja melskettä. Loistokarissa kaikki rullaa kuten alkukesästäkin, viihdytään hyvin täällä luonnon helmassa. Kalan savustusmäärät ovat vain eksponentiaalisesti kasvaneet, mutta ei se tahtia hidasta kun silakkarullat, kampelat, savuaffenet ja erilaiset lohituotteet vain lentelevät täältä Vaakahuoneen paviljongin käyttöön.

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, on täällä linnut harvinaisen sosiaalisia kavereita! (Tai sitten alan tulla mökkihöperöksi...) Parina viimepäivänä on kaverinamme touhuissa ollut mukana Nauris, naurulokki, joka ei ihmistä pelkää. Hän seurailee touhujamme ja kerjää ruokaa minkä kerkiää. Mansikka ei lokille maistunut, mutta luonnollinen ravinto, kala, kyllä kelpaa. Valkoposkihanhet kävivät näyttämässä babeaan saarella, sitten ne katosivat jonnekin rauhallisemmille alueille kun ei nyt viikkoon ole näkynyt. Meriharakat eivät enää arastele niin paljoa kuin ennen ja vielä sama västäräkkipariskuntakin seurailee touhujamme, haarapääskyistä puhumattakaan. Lisäksi jokin outo tiira on ollut saarella eilisestä, en oikein ole vielä varma mikä tiira hän on, mutta ei kala- eikä lapintiira pään värityksestä päätellen. Taidanpa kaivaa lintukirjan taas esille.

Tällä viikolla lämmin helle on hellinyt meitä ja Airiston veden lämpötila on noussut jo yli +20*C, eilen oli metrinsyvyydessä 21 plussalla. Uimassa on tänään tullut käytyä monta kertaa, ja vielä on sauna lämpiämässä, joten yöuinti odottaa. Huomenna sitten tietysti ensimmäisenä aamu-uinnille kun aurinko nousee!

Muuta mitä olen kerinnyt tekemään on mm. flowparkkiin tutustuminen. Siellä roikutaan valjaissa korkealla 3-14m korkeudessa ja voitetaan omia fobioita erilaisia esteratoja suorittamalla. Suosittelen! Pääsin myös tutustumaan purjehduksen ihmeelliseen maailmaan ja termistöön, joka ei ihan ekalla kerralla vielä auennut, täytyy sitä lajia kokeilla toistekin. Lisäksi juhannuksena tuli käytyä perinteisesti Pakinaisissa porukoilla veisaamassa lippulaulut ja nauttimassa mansikkakaakut.

Nyt siis saunaan ja nukkumaan, huomenna on taas iloinen päivä Loistokarilla, jahka käyn vähän uusia kukkia hakemassa Viherlassilasta ja istuttelen niitä pitkin saarta. Kiitokset Ankulle, joka repi vanhoja rehuja pois, jotta on uusille tilaa ;) Ja sunnuntaina Ruisrokkiin, ou jeah!


Valkoposkihanhet vaavinsa kera


Purjehdusretki Halsinnokkaan Iso-Marsaareen


Meriharakka Loistokarilla


Flowparkkaamassa uudessa elämysmestassa

Kommentit

Suositut tekstit