Rapuilua

Haudi! Rapuilukausi on avattu kaksin juhlin. Ensin luokkatoverini piti rapukekkerit Hollolassa, josta sain tuomisiksi boksin täpliksiä sukukekkereihin, jotka olivat eilen. Makoisia rapusia tuli keiteltyä oikein urakalla ja syötyä myös. Ei sitä nyt ihan joka sakselle tullut snapsua otettua, mutta liha oli maukasta ja ravutkin ekstrasuperihania näin itse keitettynä. Ohessa rapusnapsun ohje, jonka luokkatoverini neuvoi:
***
Rapusnapsi
Kossupullo
Kaunis tillin oksa
Ujuta tilli kossupulloon, sulje korkki ja pakasta yön yli. Seuraavana päivänä veikeä tilliaromi on tarttunut viinaan. Tarjoa juomaa snapsina rapujuhlissa.
***
Muutoin kesä Loistokarilla alkaa olla viimeisiä viikkoja vetelemässä. 11.9 saari hiljenee talven viettoon ja seuraavaksi sinne Ukkopekka ilmestyy taas toukokuussa. Paljon olisi vielä tehtävää ennen talvea... mm siivottavaa. Mutta ennen niitä puuhia on vielä onneksi monta tunnelmallista iltaa kynttilän valossa ja myrskäreiden loisteessa vietettävänä.
Opiskelut alkavat syyskuun ekapäivä Turussa, jonne opiskelupisteemme Paraisilta on siirtynyt. Toki vielä Pargascityssäkin tulee varmasti labroissa aikaa vietettyä, mutta ikäväkseni huomasin että syksyn jälkeen on opinnot siinä vaiheessa, että kaikki pakollinen pitäisi olla tehtynä ja valinnaisten kurssien jälkeen valmistuminen häämöttää horisontissa. Hui! Ja Haa, iktyonomielämä, täältä tullaan!
TäplärapuPunkkiLähes tyyntä
Rupikonnamus


Kuvat tässä kirjoituksessa © Tuula Joutsimies-Laiho

Kommentit

Suositut tekstit