Tee työtä jolla on tarkoitus

Elokuu on taas edennyt ja kesää on enään jäljellä reilu viikko. Tässä yksi päivä kaloja suolatessani ajattelin, että mitä hitsiä; "tee työtä jolla on tarkoitus". Jostain pälkähti tuo teeveestä tuttu lausahdus mieleeni. En edes muista mistä mainoksesta se on, mutta lausahduksessa on itua. Aloin siinä lohifileitä ja kampeloita pyöritellessäni ajatella miksi teen tätä työtä, mitä se antaa minulle, mitä se ottaa. Yksi hienoimmista työkokemuksistani ikinä, ajattelin.
Mutta miksi? Ei työ niin hyvinpalkattua ole, että sitä rahantakia tekisi. Ei myöskään sen takia, ettei muuta työtä olisi tarjolla. Miksi sitten vääntäydyn jo neljättä kuukautta pienelle saarelle tekemään fyysisesti raskasta työtä, jossa edelliset työntekijät ovat viimevuosina jättäneet leikin kesken kesän kesken? En taida oikein itsekään tietää. Varsinkaan nyt kun sitä oikein miettimällä miettii.
Ajatuksissani päädyin ajattelemaan itseäni asiakaspalvelutyössä; se on se juttu. Tuottaa muille ihmisille elämyksiä ja antaa itsestäni 110 prosenttisesti aidon ilon kummuta työhöni ja siihen, että toisilla olisi mukava ilta saarella. Se sama toisten miellyttäminen saa minut aina vuosi vuoden, työvuoro työvuoron jälkeen palaamaan salin puolelle tarjoilemaan, vaikka koulutukseni olisikin seinän toisella puolella, keittiössä. On saanut palaamaan jo vuodesta 2004, jolloin opiskelin vielä kokiksi ja sitä työtä piti tehdä mihin otettiin. Ei paha! Ei haittaa yhtään että tahdon olla niin miellyttämishaluinen työssäni. Oikeastaan nyt kun olen tunnistanut piirteen ja motivaationlähteen työssä, on helpompi suunnata tulevaa uraa ja opiskelujakin jatkossa. Meinaan asiakaslähtöinen palveluasenne on se, missä haluan eniten loistaa ja hakeutua työhön, jossa voin hyväksikäyttää tätä ominaisuuttani.
Jeah! Teen työtä jolla on tarkoitus; tarkoituksena tuottaa muille hyvä mieli! Tätä en vähään aikaan unohda.

Ukkopekkaa vastassa elokuun illassa


Lintujen valloittama saari Rymättylässä


Edelliseen postaukseen viitaten; RAPUSNAPSI (tosin Leijonapullossa)


Loistokarin mökki n. klo 22, elokuun 20 pv.


Viitasammakkoriemua Vesijärven rannalla Hollolassa

Kommentit

 1. Tosi viisaita ajatuksia olet löytänyt. Samasta syystä minunkin on hakeuduttava valasoppaan työhön. Pelkkä kalastus ei mulle missään tapauksessa riitä. Haluan olla ihmisten kanssa. Tykkään myös kovasti olla esillä. Halusta tuottaa toisille hyvä mieli , tulee halu antaa kaikkensa ja tehdä parhaansa. Sen asiakkaat sitten huomaavat heti ja se hyvä palaute on silloin selviö. Ja silloin tulee se voittamattomuuden fiilis.
  Ja uskaltaa olla saavutuksistaan reilusti ylpeä.
  Saa loistaa :)

  VastaaPoista
 2. Niin totta!!! :D Täytyy tehdä aina sitä mistä todella pitää ja tarpeen tullen vaihtaa jos löytää uuden kiinnostuksenkohteen!!!

  VastaaPoista
 3. Elävästä saarielämän tunnelmien välittämisestä olen valinnut sinut vastaanottamaan Beatiful Blogger tunnustuksen. Yhdessä 6 muun kanssa. Sain itse sen prenikan ja siinä säännöissä velvoitetaan valitsemaan 7 mielestään ansiokasta bloggaajaa. Olet siis yksi niistä seitsemästä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit