Lintupäivä

Kaunis ilma tänään! Aurinkoista, ei liikaa tuulta ja lämpöä siinä +16-18*C, joten lähes täydellinen keli täällä saarella! Kävimme aamulla kauppareissulla Myllyssä, josta mukaan tarttui lintukirja ja kettupöksyt, fjällrävenin superhousut. Kirjasta olen kovin koittanut selailla lintuja samalla tarkkaillen ympäristöä, mutta toistaiseksi mitään sellaisia uusia lajeja en ole bongannut, joita en ennestään olisi tunnistanut ilman kirjaa. Merilokki ja selkälokki tuntuvat olevan vaikeita erottaa toisistaan, varsinkin kun asiaa alkaa ajattelemaan niin epävarmuus kasvaa ja tunnistaminen ei vain onnistu. Helposti tunnistettavia ovat kuitenkin kalalokki, harmaalokki ja naurulokki, joita kaikkia saaren ympärillä kaartelee välillä tähän pysähdellen. Lisäksi saarella asuu västäräkkipariskunta, kanadanhanhipari, haarapääskyjä ja kivitasku, jolla on varmaankin pesä jossain savupiipun liepeillä. Myös valkoposkihanhet, meriharakat ja tiirat ovat jokapäiväisiä vieraita.

Tänään iltaristeilyllä päätti eräs asiakas pulahtaa uimaan talon takana olevilta kallioilta. Onneksi ei käynyt pahasti. Hän oli horjahtanut kalliolta tehdessään tarpeitaan ja plumpsahtanut läpimäräksi. Kapteeni riensi pelastamaan asiakasta ja hänelle saatiin kuivaa firman vaatetta päälle. Huh huh, ei kannata pienessäsievässä mennä kuseksimaan liukkailta kallioilta.. :) Onni onnettomuudessa ettei mitään vakavaa sattunut!

Huomenna ohjelmassa on taas savustelua, lisäsavuna perussetin ohessa kampelaa! Jospa sitä saisi aloitettua syksyn koulu-urakkaa valokuvaamalla vesikasveja; saaren ympäristöstä löytynee muutamia lajeja kasvioon liitettäväksi. Katsoo nyt paljonko ehtii, sillä myös kukat on hoidettava, laituri pestävä ja jos ehtii niin mattojakin voisi pestä ja kärryihin vaihtaa uudet renkaat vanhojen vääntyneiden tilalle. Ei kannata muuten lastata maitokärryyn paljoa yli sataa kiloa painoa, ne renkaat eivät kestä.

Ai niin, jos jollain on hyvä rumpalivitsi jakaa, niin niitä kaivattaisiin, jotta voisin piikitellä takaisin laivan keikkarumpalille hänen kertomista ainaisista vitseistä, joissa haitari päätyy joka vitsissä merenpohjaan :D


Kommentit

  1. Savustetut kampelat kuulostavat hyvältä ja tuo rantakiviltä mereen kuseminen tutulta. Varsinkin näin tuoreeltaan juhannuksen jälkeen.
    Suotta niille rumpaleille takaisin piikittelemaän kun ei se kuitenkaan menis perille hehe :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit