Työviikko taasen takana

Tällä viikolla on tullut sitten nähtyä säätä laidasta laitaan Loistokarilla. Torstai illan kuvankaunis ilta-aurinko vaihtui perjantaina vesisateeseen ja lauantaina tuuli niin että isot roskapöntöt vain lentelivät aaltojen pyyhkiessä ison laiturin yli. Komeaksi pääsevät aallot nousemaan vaikka tuulta on alle 15 m/s, kun ne pääsevät kasvamaan koko Airiston selän mitalta. Onneksi venepoiju oli ehditty uudelleenkiinnittää pohjaan jo maanantaina, joten vene oli suht suojassa vaikka keikkuikin kunnolla tuulen riepottaessa.

Pääsimme kokeilemaan uutta savutuotetta; silakkarullia. Yksinkertaisuudessaan ne olivat herkullinen yhdistelmä matjessilliä ja silakkaa. Sillinpala piilotetaan rullatun silakkafileen sisään, huiskitaan päälle suolaa ja tilliä sekä savustetaan samoin kuin savusilakkapihvit. Siis voidellun folion päällä kullanruskeaksi +80*c. Ai että olivat loistavia! Nam!

Huomenna menenkin pitkästä aikaa taas soittokeikalle, joten mielenkiintoinen ilta luvassa. Ensi viikko meneekin sitten taas Loistokarilla, kestiten iltaristeilyvieraita ja yrityksen charteralusten asiakkaita hymyssä suin. Kesä on ainakin tähän asti mennyt kuin siivillä, ja vielä on saarella ihanaa ja luonto jaksaa hämmästyttää joka päivä. Lokki oli meinaan tehnyt pesän halkopinomme päälle, mutta tuskin tekee siihen munia kun tajusi, että saarella on muitakin kuin hän. Ja kanadanhanhien pesintä häiriytyi jonkin pedon hävittäessä pesän. Munat oli syöty! Kuorissa oli sievät reiät, joista sisukset oli poistettu varmaankin parempiin suihin. En tiedä mikä elukka moista tekee, mutta vahva veikkaus on lokki tai jokin pienpeto. Sääli, sillä olisihan se ollut hauska seurata poikasten kasvua vaikka kuinka ulosteet häiritsivät kallioilla.

Loistokarin Ukko ja Akka


Akkuna


Pioni


Oksasilppuri


Aikaista sanoa tuleeko tyrninmarjoja tänävuonna

Kommentit

Suositut tekstit