Valkoposkihanhien vastainen liikerintama

Nopeasti on tämäkin päivä mennyt tehdessä töitä! Aamupäivällä lähdimme käymään kauppareissulla (kaupassa käynti kuitenkin unohtui) kaupungissa ja tankkaamassa veneen Hirvensalon kupeessa. Matkalla teimme päivän hyvän työn ja hinasimme uppotukin keskeltä väylää pois. Kävimme myös Blancossa lounaalla ja nauttimassa jätskit jokirannan kojusta. Iltapäivä menikin savustellessa kalaa, laittaessa saarta kuntoon iltaa varten ja pieniä huoltotöitä tehdessä.
Olin kovin vahva ja sain revittyä venepoijun irti ihan omilla voimillani! Ei kai, se oli ruostunut kettingistään puhki ja nyt aiheuttaa meille päänvaivaa kun ei venettä saa oikein fiksusti tuulelta suojaan näin pienellä pyöreällä kalliosaarella. Lisäksi olemme taistelleet valkoposkihanhien saarenvalloitusta vastaan; ne röyhkeästi tunkevat rurmikollemme ulostamaan ja syömään vähäiset ruohomme vaikka naapurisaarissa riittäisi lääniä ja rehuja! Hyviä (ja tietysti lainmukaisia) vinkkejä otetaan vastaan tämän rauhoitetun linnun hätistelemiseksi pois portailta. :)

Silakkarysä Viittakarin kainalossa


Vene poijussa, kun poiju vielä oli kiinni pohjassa.


Asuntoveneet Aurajoessa


Röyhkeät valkoposkihanhet


Kanadanhanhi


Kommentit

  1. Miks ne hanhet ei oo jo lähteneet. Vai ovatko sitten paikallisia nuoria.Mun valkoposket ja lyhytnokat häipyivät reilu viikko sitten, lannoitettuaan pellon ja puutarhan oikein perusteellisesti.
    Onko haahkan poikaset jo kuoriutuneet?

    VastaaPoista
  2. Haahkat kuoriutuivat tällä viikolla loppuviikosta, kaunis pesue pysyttelee vielä saaren ranteveden tuntumassa. :) Kanadanhanhien pesintä häiriintyi kun olimme saarelta poissa kaupungissa käymässä: munat oli joku peto syönyt! Nokittu/ rikottu niin, että selkeästi aukko toisella puolella munaa. Jännä juttu. Mutta epäilen että niillä valkoposkilla (2paria) ei taida olla pesiä tänä vuonna kun aina siinä päivät pitkät saarta kaartelevat. Bongasimme myös kivitaskun pesän ja viereisessä saaressa 2 meriharakka pariskuntaa. Järkyttäviä lannoitekasoja tosiaan: joka päivä saa haravoida sitä itseään kallioilta ennen asiakkaitten tuloa. Onneksi siitä maksetaan palkkaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit