Heräteostoksilla

Hejsan alla!
Tänään tuli tehtyä suuria heräteostoksia heti aamusta kun avasi päivän lehden. Talon herrasväki on jo pitkään himoinnut tiskikonetta ja sellainen sitten tänään hankittiin Veikon koneesta. Mainos päivän lehdessä oli oikein houkutteleva ja ainut miinus koko jutussa oli se, että tämä kyseinen kone kun sattui olemaan puoleenhintaan oli liiankin houkutteleva sitä ollessa liikkeessä kokonaista 2 kappaletta. Menimme noin 20 min liikkeen avaamisen jälkeen sinne kuukuilemaan ja joku vanhempi rouvashenkilö himoitsi samaa konetta kuin me. Hän oli jo ottanut myyjän siihen kertomaan tuotteesta ja minulla alkoi iskeä epätoivo kun tiesin että kyseisiä koneita oli vain se kaksi tarjouksessa. Nappasin toisen myyjän lennosta ja sanoimme hänelle suoraan että otamme sen koneen. Eipä myyjä kauaa aikaillut kun nappasi tarjouslapun pois kyseisen koneen kyljestä ja marssi takahuoneeseen varmistamaan että kone oli vielä myynnissä. Kaikki meni hyvin, sillä myös toinen vanhempi nainen sai koneen, siis molemmille meille riitti eikä tarvinnut taistella :) Muut jäivätkin sitten loppupäivästä nuolemaan näppejään, hah haa! Nyt on menossa kovat asentelut keittiössä, jotta kaappi saadaan purettua ja kone ahdettua pikkuruiseen koloon seinässä.
Tein eile
n illalla kakun, jossa sovelsin lempi kuivakakku reseptiäni. Tämä kuivisresepti on Myllyn Paras -sivuilta ja se toimii aina! Ei tarvitse kuin sekoittaa kaikki aineet yhteen ja paistaa! Tein kaakusta banskutiikerikakun, johon upotin parit puolimustuneet banaanit, puolikkaan valkosuklaalevyn jämät ja loput tummat kaakaojauheet. Appelsiinimehun sijaan käytin vanhat omenamehut, vähän reilummin kuin yleensä mutta toimi silti loistavasti!!! Kannattaa kokeilla kyseistä perusreseptiä ja varioida sitä mielensä mukaan, tämä on varma onnistuja!

***
Peruskuivakakku
***

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl sokeria
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
(kuohu toimii parhaiten, mutta myös rasvainen ruokakerma on ok)
3 kananmunaa
150 g. juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1 dl appelsiinituoremehua


***
Korppujauhota kaakkuvuoka (sellainen mummolamallinen) ja paista 175*C noin tunti.
***

Lisäksi tein tänään lounaaksi pesto-kalakiusausta. Mausta en vielä tiedä, kyseinen luomus kun on parasta aikaa uunissa, mutta tuoksu on huumaava! Ulkonäkökin on pestopilkkujen kanssa aika kiva ja kalana käytin kaverin kasvattamaa kirjolohta kustavista, joka antaa mukavan punaisen pinkin värin välikerrokseen. Helppoa ja edullista perusruokaa arkipäivälle.

***
Pesto-kalakiusaus
***
2/3 vuoan koosta peruna-sipuli-suikalesekoitusta
(löytyy joka kaupan pakastealtaasta, mutta toki voi itsekin perunat ja sipuli suikaloida jos jaksaa nähdä vaivaa)

1/3 vuoan koosta tuoretta kalaa
(lohta, silakkaa, kuhaa, siikaa, kirreä, mitä vaan sattuu olemaan)

Ruokakermaa, noin 5 dl/ 1,3 kg kiusausta.
Pestoa maunmukaan
Suolaa
Valkopippuria
Herbes de Provencale -mausteseosta

***

Laita vuoan pohjalle 1/3 perunasipulisekoitusta, päälle 1/3 kalaa, mausta ja laita vielä päälle loput 1/3 perunasipulista. Mausteet kannattaa tosiaan ripotella sopivasti sinne kerrosten väliin. Sekoita pesto kerman kanssa tasaiseksi ja valuttele vuoan päälimmäiseksi. Paista uunissa, n. 175*C tunti tai kunnes vuoka on saanut kauniin värin ja peruna on kypsää.

***


Pesto-kalakiusaus menossa uuniin.



Banskutikrukaakku katoamassa parempiin suihin.

Kommentit

Suositut tekstit