Kohta kesä voi alkaa

Huh huh mikä pariviikkoinen! Koulut on saatu loppumaan, kurssit tältä keväältä suoritettua (ja rästissä olleet kaksi viimekeväistäkin) ja uudella innolla saa paneutua tulevaan kesään ja sen mukanaantuomiin töihin. Loistokarilla on päästy jo käymään, muutenvain ja siivoustalkoitten merkeissä. Siivoustalkoista jäi käteen jäätävä kasa rojua ja roskaa, joka onneksi saatiin kuskattua kätevästi m/s Airiston kyydissä pois saaresta. Vielä on silti paljon tehtävää; siivottavaa, kukkien istutusta, käytännön järjestelyä ja kaikkea pientä (oikeasti aika isoakin) säätöä, kuten nuohouksen tilaus ja häkävaroittimen hankinta. Lista on vielä loputuon, mutta onneksi sillä on edes alku :)

Viimeiset koulupäivät olivat Kalabiologian menetelmien kakkoskurssin kvantitatiivisen sähkökoekalastuksen opettelua itse sellainen järjestämällä. Hankimme luvat Ladnakosken puronpätkään Kaarinaan ja siellä sitten kökin ojassa haavi kourassa; kaloja saimme molempina päivinä vajaat sata per päivä. Enimmäkseen särkeä ja haukea, mutta oli siellä joukossa myös komeita ahvenia. Siinä ne lajit sitten olivatkin. Ensi syksynä taas kouluun, sitten tosin Sepänkadulle.

Tänään olin Herrankukkarossa savustuskoulutuksessa, jonka talon savustusmestari Lapa meille ystävällisesti järjesti. Aikaisemmalla koulutuksella edellisellä kerralla teimme silakkapihvejä, kampelaa, lohta ja siikaa, kaikkea yllätys yllätys; savustaen tietysti. Tämänpäivän epistolana oli äitienpäivätilausten hoito Vaakahuoneelle, joten uuniin lätkäistiin pippurilohta palana, kokonaista filettä (aurajuustolla, ilman, pippurilla), kampelaa, ahventa, siikaa, lohiperhosia ja haukikakku. Haukikakku käsitti haukifilettä, tilliä, mozzarellajuustoa ladottuna päälekkäin.

Huomenna vuorossa on äitienpäivärentoutumista ja maanantaina alkaa iso duuni operaatio Loistokarin parissa; kaikki on saatava kuntoon ennen ensimmäistä iltaristeilyä perjantaina. Ainiin, ja tietysti onhan vielä Turun harmonikkakerhon viihdeorkesterin konsertti maanantai-illalla Naantalin kylpylässä. Tervetuloa vain kaikki kuulemaan! Ohjelmassa on jazzia ja muuta viihdemusaa, ainakin soittajilla tulee olemaan hauskaa!

Sähkökalassa Ladnakosken purossa (kuvassa luokkakavereita)

Sähkökalastuksen saalista; Hauki, 7 cm.

Sinivuokko

Täältä minut tavoittaa 11.5.-15.9.2010

Tässä on sähisevä naapurini Herra Paisti.

Savustuskoulutuksessa Herrankukkarossa

Lohiperhonen

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit