Työsarkaa kerrakseen

Onpa ollut taas rankka viikko! Työtunteja kertynyt paljon, asiakkaita päästy näkemään ja ensimmäiset savustukset takana. Savutuotteita olemme päässeet tekemään tavallista savulohta tuplafileenä sekä aurajuusto- ja pippuriversioina, savusiikaa, savuahventa ja savustettuja silakkapihvejä. Yhteensä siis reilut sata kiloa kalaa savuksi kahden päivän aikana. Voi sanoa, että nyt ei maistu savukala hetkeen. Ehkä taas keskiviikkona kun pääsee uudelleen sorvin ääreen.

Naapureihimme on liittynyt nyt perhe Hanhipaistien lisäksi myös perhe Haahkapaistit sekä perhe Sorsapaistit. Melkein haravoin Rouva Sorsan pesää, kun linnulta petti hermo ja vasta sen lennähtäessä pois huomasin, että olin puolen metrin päässä hänen pesästään. Siellä pilkotti 7 munaa, ja sorsa palasi hautomaan takaisin, kun menin vähän kauemmaksi. Pesä on aika huomaamaton, ruusuherukkapensaan takana kallionkolossa. Saa nähdä koska poikaset kuoriutuvat, ensimmäiset sorsanpojat bongasimme jo Aurajoesta varusteidenhakureissulla.

Saari on kyllä aika upea paikka oli sää sitten vesisadetta vaakatasossa, salamointia myrskyssä tai kaunis auringon lasku Ruissalon taakse Airiston välkehtiessä. Siellä ei taida keskinkertaista säätä olla ollenkaan, aina tuntuu että luonto antaa kaikkensa, oli kyse sitten tuulesta, sateesta tai auringonpaisteesta. Tänäänkin ajellessamme Turusta Rymättylään oli mennessä tyyntä myrskyn edellä; mitä mahtavin tyyni aurinkokeli helteen kera ja takaisin tullessa totaalinen rankkasade samassa kohdassa missä muutama tunti aikaisemmin täysin päinvastainen keli. MAHTAVAA!!!

Vanhemmat olivat saaneet verkoista villasaksiravun, joka päätyi jatkotutkimuksia varten pakkaseen; siitä meni myös ilmoitus/sähköposti itämeriportaalin kautta lajista tietoa kyselevälle tutkijalle. Oli kivan kokoinen rapu!

Huomenna takaisin Loistokarille emännöimään! Tsau!


S/s Ukkopekka vuoden toisella Loistokarin risteilyllään


Rouva Sorsa Paisti ja hänen 7 omelettiaan


M/s Airisto lähdössä Loistokarilta. Laivan mukana saatiin halkoja ja agregaatti.


Työhön kuuluu kukkien istuttamista; tämä marketta sai kodin ämpäristä.


Iltaristeilyn vieraita lähdössä kohti kotia.


Takana oikealla Viittakari ja sen takana Ruissalo.

Kommentit

  1. IHANAN näköstä! Ilmat on ollu siellä varmaan mitä mahtavimmat. Mä oon suunnitellu kalenteriin vähän kesän menoja ja ainakin heinäkuussa olis kaikki viikonloput vapaina karivierailua varten :)

    VastaaPoista
  2. Tiedoksi, seuraan blogiasi, ja saaren idyllisiä touhuja. Kiitokset tunnelmista.
    Oon oppinu näitä tiettyjä blogeja seuraamaan. Lähinnä Norja , Islanti ja kalastusaiheisia. Miten se villasaksirapu menestynee Itämeressä. Varmaan liiankin hyvin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit