Elämä voittaa :)

Yes! Nyt on putket sulateltu toivottavasti ilman suurempia vesivahinkoja ja taas sisällä se luksuslämpötila +20*C. Ilma-vesilämpöpumppu lähti rullaamaan kun lauhtui sinne kymmeneen pakkasasteeseen ja nyt pattereissa kiertää jo lähes viisikymppinen vesi. Hyvä hyvä! Eilen illalla varttia vaille 12 putki alkoi pikkuhiljaa köhiä ja vettä alkoi valua norona. Siitä ei mennyt kuin pari minuuttia niin kuuma vesi virtasi jo ihanasti vessan hanoista. Vaatteidenkuivatuslämppäri oli puhissut illalla ulkoseinän kaakeleita vasten reilut 7 tuntia niin se oli saanut seinän lämpeämään ja veden taas liikkeelle. Tällä hetkellä näyttäisi, ettei mitään mennyt rikki edes. Pitää vain muistaa käyttää vettä kovilla pakkasilla useamman kerran päivässä ettei mene uudestaan jäähän. Kesällä pitääpi sitten avata seinä julkisivumaalauksen yhteydessä ja miettiä eristystä uudelleen. Rakenne seinässä varmaankin on sama kuin keittiön seinässä: lautaa, purua, tervapaperia vuorotellen. Päällä tietysti edellisen asukkaan 2003 halpisremontoima laatoitus toivottavasti nykyaikaisella vesieristyksellä.
Tänään miehen isä oli auttamassa pikkaisen kesän rempasta jääneiden listojen laittamisessa ja keittiön oviaukko sai uuden ilmeen. Enää ei rumat reunat hohkaa kuin tiskialtaan alapuolisessa kohdassa. Vinon talon remontointi on yllättävän haastavaa, ja tänään jopa listoituksessa jouduttiin tekemään mielenkiintoisia ratkaisuja. Akryyllimassaa vain peittämään rakoja :) Massa on uusi paras remppaystäväni!
Villasukkaprojektit ovat edenneet taas ja nyt on mitä lähettää tulevalle synttärisankarille yllätykseksi. Talitinttiraitasukat! Pikkuveli ei ole vieläkään hakenut omia sukkiaan käyttöön, joten ne päätyivät samaan kuvaan lahjasukkien kanssa. Olen ihan ihastunut siihen kuvioon, joka on niitten varressa. Sain joskus äidiltäni ostetut sukat, joista kopioin kyseisen kuvion. Niissä se oli oranssinpunaisena valkoisella pohjalla.
Saareen on tullut jo kuulemma mönkkärin kantava jää. Isä oli käynyt viereisessä saaressa ruokkimassa peuroja ja laittanut jo verkotkin jään alle. Laittoi valokuvan feisbuukkiin että oli saanut kauniin siian. Oikein harmittaa kun joutuu olemaan viikot töissä ja sitten viikonloppuisin harvoin on aikaa mennä mökille. Onneksi hiihtoloma on tulossa viikolla 8!
Mies lähti tänään Lahteen viikoksi töihin, joten sormet ristiin ja toivotaan että lämmitys ja putket pelaa. Minä teen kuulemma kolminkerroin korjattavaa jälkeä jos yritän sorkkia jotain "korjausmielessä". Ainakin yritän :) Nyt kutomaan hänelle sukkia kesällä islannista ostamastani islanninlampaanvillasta, joka on odotuttanut kutojaansa puolisenvuotta. Toinen sukka oli valmis jo heinäkuussa, se on vain odottanut motivaatiokaveria.

PIkkuveljen sukat ja titityy-sukat.

Dorkkis jolla on morkkis kun yks lähti Lahteen

Sininen hetki keittiönikkunassa

Joulukaktuksen uusintakukintakierros

Oviaukko sai reunalistaa osakseen

Islannintuliaislankojen motivaatiokaveri valmistuu arviolta ensi viikolla. Toivottavasti lanka ei lopu kesken! 

Kommentit

Suositut tekstit