Taistelua talvea vastaan

Nyt voin vanhan talon omistajana sanoa, että voihan kökkö, tulisipa jo kesä ja niitä kärpäsiä! Nimittäin jäätynyt lämminvesiputki, +14C sisälämpö ja kenkkuileva uusi lämpöpumppu eivät kovin kohota riemumieltä talviseen reippailuun. Ja taas tietysti viikonloppuna, kuinkas muutenkaan. Wc:n vesiputki on iloisesti jäätynyt seinän sisään pieneltä matkalta ja päätimme itse yrittää sulattaa sitä kuuman ilman voimin. Koitetaan nyt puhallella sinne seinän viereen hiukan lämpöä vaatteidenkuivaukseen tarkoitetulla lämpöpuhaltimella, jonka hankimme kesällä kellaria varten jos tarvitsee lakanoita kuivattaa siellä. Paketissa oli ollut tähän asti, mutta nyt löytyi akuuttia käyttöä. Hiustenkuivaajalla tosin aloitin projektin, nainen kun olen :) Jos sulattelu ei tuota tuloksia, niin sitten täytyy kutsua putkimies maanantaina. Sormet ristiin ja toivotaan ettei jäätyminen aiheuta mitään vuotoja!

Niin ja sitten vielä se kurja ilma-vesilämpöpumppu. Kiroan sen nyt virallisesti maan syvimpään koloon! Kun koettaa olla ekologinen ja säästävä niin tulee hankittua mitä ihmeellisimpiä laitteita, joiden olettaa toimivan niin kuin myyntimies sanoo. Tottahan ne toimivatkin, tarvitsisi vain nyt tietää missä on vika kun "vikaa" ei ole missään, mutta silti pattereissa kiertää vain 30 asteinen vesi, joka on puolet siitä mitä pitäisi. Höh. Tietystikään JR-Lämpötekniikan huollosta ei tälläkään kertaa saatu ketään kiinni.

Jotain iloa sentään! Kävimme tänään siellä lemmikkitavaraliikkeen konkurssihuutokaupassa. Tavaraa oli paljon jäljellä ja sieltä jäi käteen meille Dorkulle nahkapantoja (5€) ja valjaat (10€), kissulle kuljetuskoppa ja luxussuuri kuomuvessa (15€). Huutokaupassa sai hauskasti itse kerätä tarvitsemiaan tavaroita kasaan ja meklari sitten myi ne sinulle siinä huutokaupan lomassa ellei ketään muuta kiinnostanut tunkea väliin ja ihmiset olivat todella kohteliaita toisilleen. Siellä meni suuria kuljetushäkkejä ihan parillakympillä, kasoittain puruluita tosi halvalla ja kaikenlaista muuta koira/kissa/eläinkamaa paljon. Ruokakuppeja, leluja ja ihan kaikki myytiin. Me otettiin mitä tarvittiin ja sitten lähdettiin poies. Käytiin vielä Kaarinassa syömässä, Jätti-Rätissä etsiskelemässä päiväpeittokangasta ja kirpparilla sekä antiikkikaupassa. Antiikkiliikkeessä oli ihania huonekaluja, kustavilaistyylisiä sohvia -50-luvulta, kattokruunuja ja tietysti himoitsemiani arabian soppalautasia. Rakastan sinikukkakuvioisia arabian soppalautasia! Muutkin kukat käy toki, mutta siniset ovat lemppareitani. Tietysti kahta samanlaista ei tarvita, joten jokaisen pitää olla erilainen. Voisin täyttää koko vitriinikaappini niillä, jos vain löytäisin tarpeeksi edullisesti niitä kirppareilta. Henkinen hintarajani on se 6 €/lautanen, joten aina harmittaa kun löydän sopivan lautasen ja se onkin tuota kalliimpi enkä voi ostaa sitä periaatteeni ohi. Varsinkin kauniit fasaanilautaset maksavat usein se kaksitoista euroa ja niiden metsästäminen kuudella eurolla tuntuu mahdottomalta. Harrastus kai sekin löytää lautanen mahdollisimman edullisesti.
Nyt sauna kolkuttelee alakerrassa! Pitää mennä sulattamaan omat kohmeiset jäsenet :)

Kommentit

 1. Hei, kiva kun löysit blogiini ja jätit viestin! Ja totta kai tulin heti vastavierailulle. Ihana löytää samanhenkisiä ihmisiä ja saaristoblogeja. Haluaisin itse juuuuri tuollaisen astiakaapin ja sitä odotellessani hamuilen sinivalkoisia vanhoja astioita, joilla sen tulen sitten joskus täyttämään.

  Pidän muuten myös tuonkaltaista hintakattoa astioissa - en mistään hinnasta suostu maksamaan yihintaa. Eli pienessä nirsoilussa taitaa olla oma viehätyksensä, niinkuin sanoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kaappi on ihan vain ikean perus Hemnes-mallistoa. Hankimme sen käytettynä tori.fin kautta viime kesänä :) Sellainen herätehankinta, joka ei ole kaduttanut. Ja mikä parasta, se oli valmiiksi koottu!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit