Sukkaa pukkaa

Huoh! Eilen saatuani miehen villasukat pääteltyä tein retken ystäväni kanssa keskustaan Lankamaailmaan, jossa kaikki ihanat värit ja materiaalit kohtaavat nauhamaisen muodon puikoille soveltuvaksi. Siellä oli lankaa jos jonkinlaista! Liiallinen inspiraatiotulva! Ostin pikkukeriä vaaleanbeessiä lankaa kalajokisukkia varten ja ihanaa norjalaista viking ragge (tai jotain sinnepäin) lankaa työkaverin pojan sukkia varten. Kudoin heti jo puolet ekasta sukasta sillä viikkarilangalla, se on aika liukas mutta muuten aika kivan tuntuista jälkeä tulee!
 Issikkasukissa lanka loppui kuin loppuikin kesken. Päätin purkaa jo valmiistakin sukista kärjet ja tehdä molempiin valkoiset kärkimykset. Ihan kivat sukat tuli, niitä ei varmaan vaan  voi pestä huopumisen takia. Saa mies sitten ne jalkaansa kun kotiutuu perjantaina. Muuten ilta meni ystävien parissa kutoen ja höpöttäen. Tänään jatkuu samalla suunnitelmalla: koiran kanssa ulkoilua töitten jälkeen ja sitten kutomustamista. Jotenkin töissä on hiukan hiljaisempaa, kala ei tahdo päätyä ihmisten suihin näin pitkien jouluaikojen jälkeen. Ehkä ensi viikolla alkaa kaupanteko elpymään. Pikkaisen turhaa koittaa tuputtaa silakkaa asiakkaille (viime viikko oli poikkeus) kun trendi on se, että kun sitä on ei haluta ja kun kiintiöt on täynnä (=silakei ei saatavilla) niiin silloin kyllä kelpaisi kaikki sintit! Syökää ihmiset silakkaa nyt kun sitä on, ei kannata odottaa kesään!
Muutamia vuosia vanha savustuskuva Henrrankukkarosta :) Hiukan on ikävä tuota käsillätekemistä, mutta savunhajua saa ihan tarpeeksi töissä nytkin!
Issikkasukat valkoisilla kärjillä

Työpaikan takapiha

Kommentit

 1. Kummallista kun silakka ei kelpaa.Onkohan ympäristömyrkyillä pelottelu yksi syy hienon kalan aliarvostukseen. Millainen on kuhatilanne tällä hetkellä. Löytyykö sitä myyntiin, tai siis kotimaista kuhaa.

  VastaaPoista
 2. Vähän sä oot innostunu kutomaan, ja bloggaamaan :D Hauskaa! Mä ottaisin silokoita nyt ja muikkuja vielä hanakammin. Me syyään muuten vieläki niitä samoja pikkunieriöitä, joita me sillon kesällä väkipakolla yritettiin tunkea napaamme. Voiskohan villakuoretta saada ongella? :D

  VastaaPoista
 3. :) Mila: kun tuut tänne niin ehdottomasti tuu syömään savusilakoita! Kait sitä villakuorettakin kiinni voisi saada, varmaan helpommin verkoilla, kysy joltain paikalliselta kalastajalta myykö suoraan muutaman satamasta!
  Avletto: Kuhaa/ahventa ei juurikaan nyt ole saatavilla, siikaa paremmin. Tai siis ainahan on kaikkea saatavilla kun maksaa tarpeeksi! Kilohinta kuluttajalle ihan pilvissä. Silakassa taas on saatavuus nyt hyvä vielä hetken, mutta meilläkin savustetaan vaan ne 0+ tai tuplanollan dioksiinipommit. Mukana tulee pytyssä aina hauskasti myös imukaloja, kivinilkkoja ja hassuja vaaleita härkäsimppuja :)

  VastaaPoista
 4. Kuhaa piisaa keväällä. jolloin veden lämpötila on 12 Co (KUTU) kalastus joka ei ole kiellossa :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit