Käsitöitä ja päämäärätöntä suksimista

Viime viikkojen hurjassa huudossa on ollut käsityöt! Olen kutonut marraskuun jälkeen sukat isälle, pikkuveljelle, miehen siskontytölle ja nyt on teon alla yllätyssukat tulevalle synttärisankarille. On niiiiin kivaa kutoilla, ainut vaan että olisi kivampi jos ne sukat tulisivat heti valmiiksi aloittamisen jälkeen. Pitkäjänteisyys puuttuu. Hauskaa kutominen kuitenkin on! Hiukan jopa haaveilen isomman neuletyön tekemisestä, mutta pelkään että ostan langat ja välineet ja sitten se taas jää kesken. Sukat ja lapaset on sopivan pieniä ja motivoivia töitä valmiiksisaataviksi. Haaveeni siis on tehdä kalaverkkoneule, mutta se haave saa odottaa vaikka ensi syksyyn. Näin myös hauskan lautasliinaroikkukoristeen Värttinässä (harkkapaikkamme Littoisissa) ja intouduin valokuvaamaan aiheen soittokaverille kun hän halusi tehdä samanlaisen. Siinä roikkui lautasliinahörhelöpalloja rautalankahimmelissä. Parhaat villasukkaohjeet löytyy novitalta, joiden perussukkaohjetta olen soveltanut itselleni eri värein ja kuvioin koristeltuna. Useimmiten teen ohjetta hieman reilumman kantapään, kuten äiti on opettanut. Lisäksi teen miestenkin sukat sillä 12 silmukan puikkomäärällä, jos jalankoko on alle 44 ja kapea jalkaterä kuten avokilla. Olen ainakin omastamielestäni kehittynyt aika paljon siistin jäljen neulomisessa ja nyt kehtaa jo antaa omatekemiä sukkia lahjaksi kun silmut ei rönsyile holtittomasti :)
Kävimme viikonloppuna hiihtelemässä Haunisten altaalla. Jää oli kestävää ja lunta vain alle 5 cm mahtavalla luistolla! Oli tällaisen rapakuntoisenkin ilo hiidellä kilpaa koiran juostessa ympärillä!

7-veljestä raita langasta lapaset ja villasukat. Varressa joustin neuletta 2oikein 2nurin. kantapää sileää ja päältä 1 oikein 1 nurin ja pohjassa sileää. Kavennuskohta kuten pääliosa. Koko noin 3-4- vuotiaalle, silmiä se 10 puikolle. Kärkikavennus tapaani tehdä se kahdelta reunalta kaventaen.Kommentit

Suositut tekstit